GHU

CEC RACING VGC startade under 2019 en serie av tävlingar för Guldhjälm och Ungdom. Från 65GH till 125U. 2019 körde vi lite på prov men det blev ändå 5 tävlingar och med stabilt växande deltagande för varje tävling. 2023 har vi planerat 8 tävlingar.

OBS! Vår tävlingsserie för GHU vänder sig till alla förare givet korrekta förutsättningar så som ålder och licens. Notera dock att tävlingens syfte är att alla skall känna sig välkomna och trygga i depån och på banan. Snabba förare är lika välkomna men har ett stort ansvar att anpassa sig utifrån de som inte har lika mycket erfarenhet. Här har ni som målsmän ett stort ansvar att se till att detta efterlevs.
Observera att vi från 2023 kör nedan klasser (125U hänvisas till vår nya serie “Serie3”).

65GH ROOKIE
Detta är klassen för dig som vill börja prova på att tävla. När du har fått lite tävlingsvana så kommer vi automagiskt flytta upp dig till 65GH. Samkörs eventuellt med 85GH ROOKIE.

85GH ROOKIE
Detta är klassen för dig som vill börja prova på att tävla. Blir du lite för snabb så kommer vi automagiskt flytta upp dig till 85GH. Samkörs eventuellt med 85GH ROOKIE.

65GH
Mer info följer.

85GH
Mer info följer.

85U
2022 körde vi 2 seedade grupper, en snabbare och en ännu lite snabbare. Utifrån tidskval fick man sedan köra A eller B-finaler. Mer info följer.